gereinigd graan

Wat is GMO?

GMO staat voor Genetically Modified Organism, ofwel genetisch gemodificeerd organisme in het Nederlands. Dit wordt gedaan met behulp van genetische manipulatie-technologieën. Het DNA van een organisme wordt hiermee bewust door de mens aangepast. Deze wijzigingen kunnen plaatsvinden door het introduceren van genen van andere organismen, zoals planten, dieren of bacteriën, in het DNA van het organisme. Hierdoor ontstaan nieuwe eigenschappen, die niet van nature aanwezig zijn in het DNA. 

GMO's worden al lange tijd gebruikt in de landbouw om gewassen te verbeteren, zoals bijvoorbeeld voor resistentie tegen ziekten en plagen. 

GMO-vrije producten opslaan

Hoewel GMO’s op grote schaal worden gebruikt in de landbouw, zijn er toch veel consumenten die bezorgd zijn over de veiligheid van genetisch gemodificeerd voedsel. Sommige studies tonen aan dat genetisch gemodificeerd voedsel kan leiden tot gezondheidsproblemen, zoals allergieën en intoleranties. Ook kan dit  schadelijk zijn voor het milieu. Daarom is het voor veel consumenten belangrijk om GMO-vrije producten te kopen en te gebruiken. Bij de opslag van voedselproducten is het dus essentieel om de betrouwbaarheid en eerlijkheid van GMO-vrije producten te waarborgen.

Persoonlijk advies

Een product is GMO-vrij wanneer er minder dan 0,9% (de EU-regel) aan genetisch gemodificeerd materiaal in een product zit. Het is daarom belangrijk dat er bij de opslag van GMO-vrije producten wordt gehandeld met expertise en dit op een veilige manier wordt gedaan. 

Bij de Korenschoof garanderen wij een GMO-vrije opslag omgeving. Wij slaan geen genetisch gemodificeerde producten op in onze opslag. De opslagfaciliteiten van de Korenschoof voldoen aan de hoogste normen op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit. Wij gaan zorgvuldig om met de opslag van GMO-vrije producten en hebben verschillende certificeringen om dit aan te tonen. Zo zijn wij in het bezit van GMP+ MI105 controlled, GMO+ FRA en SKAL certificaten.

Ben je op zoek naar een opslagruimte voor GMO-vrije producten, en wil je verzekerd zijn van de juiste opslagfaciliteiten? Dan ben je bij de Korenschoof aan het juiste adres. Onze experts staan altijd voor je klaar met het beste advies voor de opslag van jouw producten. Ook denken wij graag mee in het transporteren, zodat de producten altijd veilig en gezond blijven. Zoek je persoonlijk advies? Neem hieronder contact met ons op.

Wil je meer informatie over onze verhuurmogelijkheden of een opslagplaats reserveren? Wanneer je jouw gegevens invult op het contactformulier, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Persoonlijk advies nodig of een andere vraag?

Neem contact met ons op

Contact