grondstoffen-reinigen-machine-3

Reinigen van grondstoffen

Bij De Korenschoof kun je terecht voor opslag van onbewerkte producten zoals granen, peulvruchten, noten, zaden, cacao en koffie. In sommige gevallen zijn deze grondstoffen nog dus danig ruw dat zij nog stof, gruis of ander ongewenst bijproduct bevatten. Granen kunnen bijvoorbeeld nog stokjes, strootjes, peultjes, stof en ijzer bevatten. Het reinigen van grondstoffen is dan gewenst.

Bij De Korenschoof beschikken wij over de juiste apparatuur om deze ongewenste stoffen uit het product te filteren. Ieder product vraagt een eigen manier van reinigen. Dankzij onze ruime kennis over verschillende producten en de juiste manier van reinigen kun je rekenen op een perfect schoon resultaat. Zowel grove verontreiniging als fijne deeltjes kunnen door ons verwijderd worden.

reinigingslocatie voor grondstoffen

Wij hanteren verschillende methodes voor het reinigen van grondstoffen. Wij beschikken over verschillende zeefmachines die geschikt zijn voor het verwijderen van grove deeltjes. Het product wordt dan gezeefd, en zo van ongewenste deeltjes ontdaan.

Fijn reinigen behoort ook tot de mogelijkheden: lucht wordt van onder langs het product omhoog geblazen. De lichtere fijne deeltjes stijgen daardoor boven het product uit, waardoor deze eenvoudig te scheiden zijn.

Verder maakt de Korenschoof gebruik van een innovatieve methode voor het ontijzeren van grondstoffen, waarbij magneten een cruciale rol spelen. Door de grondstoffen bloot te stellen aan een sterk roterend magnetisch veld, worden ijzerdeeltjes aangetrokken en gescheiden van de rest. Deze techniek zorgt voor een efficiënte en milieuvriendelijke zuivering van grondstoffen.

schone opslaglocatie en reiniging

Nadat de producten zijn gereinigd zorgen wij voor een schone opslagplaats. Producten worden bij ons in gecompartimenteerde vakken opgeslagen, waardoor stoffen strikt van elkaar gescheiden blijven, en het product zuiver blijft.  

specialist in opslag en reiniging

De Korenschoof is dé specialist als het gaat om reinigen, overslag en opslag van GMO-vrije grondstoffen en producten. Met onze seperate vlakloodsen, met ieder een groot aantal vakken, kunnen wij 100% garantie geven dat er geen vermenging van producten plaatsvindt. Door de centrale ligging in Harderwijk zijn wij goed bereikbaar over de weg en over het water. Meer weten over onze diensten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We beantwoorden je vragen graag!

Persoonlijk advies nodig of een andere vraag?

Neem contact met ons op

Contact